ASUNNON OSTO

OSTOTOIMEKSIANTO

Jos asuntojen hakupalveluista ei löydy sopivaa kotia, Jos asuntojen hakupalveluista ei löydy sopivaa kotia,
voit solmia kanssani ostotoimeksiannon. Ostotoimeksiannolla palkaat minut etsimään sinulle sopivan asunnon. Ostotoimeksianto monesti tehdään kun kiinnostavia asuntoja tulee myyntiin vähän mutta se monesti tehdään myös silloin kun itse haluaa keskittyä muuhun tai haluat etsiskellä sitä oikeaa kotia kaikessa rauhassa.

Etsimme toiveitasi vastaavaa kotia julkisten myynti-kanavien ulkopuolelta, mutta oikea kohde saattaa löytyä myös meidän kanavien kautta. Asuntonsa myyntiä harkitsevat tarjoavat kotiansa hiljaiseen myyntiin, jolloin kohde voi lisäksi tavoitamme asunnon omistajat printti- ja digimarkkinoinnin avulla.

KUN OLET OSTAMASSA

Tärkeää on tietää ilmoituksissa olevat lyhenteet. Esimerkiksi asunnon myyntihinta (mh.) tarkoittaa summaa, jonka ostaja maksaa myyjälle asuntoa ostaessaan, ja velaton hinta (vh.) on asunnon kokonaishinta, johon on laskettu myyntihinnan lisäksi mukaan asuntoon kohdistuva yhtiölainaosuus. Tarjouskauppakohteessa asunnon hinnaksi ilmoitetaan velaton lähtöhinta ( Vlh. ) Tällöin velaton hinta muuttuu tarjousten noustessa. 

Autan mielelläni, mikäli asuntoa ostaessa tulee tilanne että haluaisit varmistaa joitain asioita kohteesta josta olet kiinnostunut tai tarvitset varmuutta ennen tarjouksen tekoa.

ENSIMMÄINEN ASUNTO

Tästä tekstisi alkaa. Ensiasunnon ostajan ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa, mikä muuten maksetaan asunto-osaketta tai kiinteistöä ostaessa. 

Ensiasunnon ostajaksi lasketaan sinut, joka kaupan-tekohetkellä olet iältäsi 18–39-vuotias, etkä ole aikaisemmin omistanut vähintään 50 % asunnosta ja ostat vakituiseksi asunnoksi. 

Ensiasunnon ostaja voi vähentää asuntolainan koroista 32 % verotuksessa. Valtio tukee ensiasunnon ostajaa asuntosäästöpalkkiotilin muodossa, mikä on merkittävä ensiasunnon ostajan etu. Kun tavoitesumma on saatu säästettyä, voi hakea asuntolainaa, jolle valtio myöntää maksuttoman takauksen.